Rotchakraet

Fysisk beliggenhet:
Perineum.
Fysisk påvirkning:
Skjelett og musklene, spesielt nederste del av ryggraden, huden, tennene, nyrene, rektum, tarmene, bena og føttene.
Fysiske problemer:
Forstoppelse, nyreproblemer, smerter i nedre del av ryggen, isjias, tannproblemer, åreknuter og ilker.
Kjertelsystemet:
Binyrene.
Hovedfunksjon:
Skaper følelsemessig balanse.
Farge:
Rødt.

Rotchakraet har den laveste vibrasjonshastigheten og er forbundet med våre mest fysiske impulser. Det kalles også det første chakraet (chakrasystemet går oppover i kroppen og ut gjennom issen). Rotchakraet brer seg over hele perineum, området mellom genitaliene og anus.

Fysisike funksjoner: På grunn av plasseringen i den fysiske kroppen og auraen påvirker rotchakraet bena, hoftene og nederste del av ryggraden. Det er forbundet med oppbygning og grunnlag, og er derfor også forbundet med sjelettet, musklene og huden, som alle holder kroppen sammen. Uten denne fysiske oppbygningen hadde vi ikke overlevd. Rotchakraet påvirker også tennene og utskillingsorganene – nyrene, rektum og tarmene.
Hvis rotchakraet er tregt eller blokkert, kan det være problemer med et hvilket som helst område i kroppen som styres av dette chakraet. Lendechakraet(harachakraet), som er nabo til rotchakraet, vil heller ikke fungere som det skal fordi det ikke får tatt imot den energien det trenger.

Psykologi: Rotchakraet styrer evnen til å materalisere mål. Hvis vi ris av frykt og angst for hva fremtiden vil bringe, kan vi ikke gjøre våre drømmer  til virkelighet fordi vi mangler den iboende troen som vil få det til å skje. Vi tror ikke på at universet vil støtte oss, og vi blir redde for å ta sjanser. Vi føler oss rotløse og i drift. Et sunt rotchakra inngir tillit, både til oss selv og til den overflod som universet tilbyr oss. Vi føler at vi hører til i den verden som omgir oss.

Åndelighet: Rotchakraet  er forbundet med behovet for å være jordet i virkeligheten. Hvis vi ikke har føttene fast forankret i nået, vil vi ikke klare å fungere i hverdagen. Da er vi frakoblet det som skjer omkring oss. Ikke engang om vi lengter etter å forene oss med de høyeste åndelige kilder, kommer vi til å klare det hvis vi ikke er jordet, fordi vi da ikke vil være helt bevisst på hva vi gjør.
Hvis rotchakraet er sunt, kan vi hanskes med våre materielle behov med letthet og selvtillit. For stor vekt på rotchakraet vil imidlertid resultere i en overdrevent materalistisk innstilling, der eierskap over mennesker og eiendeler får forrangt fremfor alt annet i livet.

Rødt og rotchakraet: Rotchakraet er assosiert med rødt. Når det er sunt og virvler som det skal, har dette chakraet en klar og sterk rødfarge. Kanskje klarer du å se denne fargen fysisk i andres aura, eller du fornemmer den kanskje intuitivt. En grumset mørk rødfarge betyr at chakraet er blokkert av gammel energi, og at det er behov for å bli renset. En blek og matt rødfarge betyr at chakraet er svakt og trenger ny energi.

Rødt er rotchakraets farge. Det er en god farge å bruke når man ønsker å styrke rotchakraet eller bli mer jordet.

© Kopiering forbudt. Enerett for Sjelebilder.com, med spesialtillatelse fra Cappelen Damm til å gjengi noe av teksten fra boken Fargenes forvandlende kraft.