Hjertechakraet

Fysisk beliggenhet:
Midt i brystet.
Fysisik påvirking:
Hjertet, blodomløpet, lungene, vagusnerven og immunsystemet.
Fysiske problemer:
Hjertesykdom, blokkerte arterier, halsbrann, mellomgulvsbrokk, emfysem, lungekreft, lungebetennelse, bronkitt, astma og allergier.
Kjertelsystemet:
Tymus.
Hovedfunksjon:
Stimulerer ubetinget kjærlighet.
Farge:
Grønt og rosa.

Fysiske funksjoner: Som navnet antyder styrer dette chakraet jevn og effektiv funksjon i hjertet. Det styrer også blodsirkulasjonen, lungene og kroppens immunsystem. Alle disse funksjonene er avgjørende for helsetilstanden. Hele vår eksistens avhenger av dem.

Psykologi: Hjertechakraet styrer ubetinget kjærlighet. Dette setter oss i stand til å tilgi andre når de sårer eller skuffer oss, og å ta folk som de er fremfor slik vi helst vil de skal være. Hjertechakraet hjelper oss også med å oppleve universell kjærlighet til alt og alle, ikke bare til våre egne. Hjertechakraet spiller en viktig rolle i mellommennesklige forhold. Når dette chakraet fungerer fint, er vi vennlige, hengivne, sjenerøse, glade og varme. Hvis chakraet ikke fungerer som det skal, blir vi grådige på andres hengivenhet, mistenksomme når det gjelder andres motiver, redde for å bli avvist, intolerante og ensomme. Vi føler at verden er imot oss, at vi stenges ute av kulden.

Åndelighet: Dette chakraet hjelper oss med å opprette forbindelse med det guddommelige via ubetinget kjærlighet til alt som lever, spesielt når vi også innlemmer kronechakraet. det virker kanskje som et drøyt forlangende for de aller fleste av oss, men hjertechakraet hjelper oss med å utvise større kjærlighet til og forståelse for menneskene i vårt liv og for menneskeheten generelt sett. personer som vier sitt liv til å tjene menneskeheten, som for eksempel healere som bruker enten tradisjonell medisin eller komplementærmedisin,kan ha hjertechakra som en permanet åpent. Det er som om de stadig er i berdskap, og som resultat av det blir de følelsemessig utmattet og fysisk tappet. Av og til er det en helt nødvendig del av selvoppholdelsesdriften å lukke hjertechakraet. Når hjertechakraet er svakt eller underutviklet, er den det gjelder ondsinnet, motvillig, bitter og selvisk, og viser ikke følelsene sine.

Grønt og hjertechakraet: Den dominerende fargen i hjertechakraet er en klar, livfull grønnfarge, men den kan også ha anstrøk til rosa. Grønt er fargen for balanse, en gjenklang av hjertechakraets sentrale plass i systemet med de sju store chakraene. En mørk og grumsete grønnfarge i dette chakraet indikerer bitterhet og misunnelse. Hvis fargen er blekgrønn, er vedkommende redd for avvisning og følelsesmessige forpliktelser.

 Personer som fungerer som gråtekone for andre mennesker når de har problemer, bør passe ekstra godt på hjertechakraet sitt.

© Kopiering forbudt. Enerett for Sjelebilder.com, med spesialtillatelse fra Cappelen Damm til å gjengi noe av teksten fra boken Fargenes forvandlende kraft.