Harachakraet

Fysisk beliggenhet:
To fingerbredder under navlen.
Fysisik påvirking:
Nedre del av ryggen, urinveiene og forplantingsorganene.
Fysiske problemer:
Blære og urinveisproblemer, infertilitet, menstruasjon og overgangsplager, prostataproblemer og frigiditet.
Kjertelsystemet:
Kjønnskjertlene.
Hovedfunksjon:
Stimulerer skaperkraft.
Farge:
Orange.

Fysiske funksjoner: Harachakraet (lendechakraet) styrer forplantningssystemet i kroppen, både hos meg og kvinner. Systemene blomstrer eller sliter alt avhengig av helsetilstanden i harachakraet. harachakraet er spsielt aktivt i puberteten, da forplantningssystemet gjennomgår viktige forandringer, under unnfangelse og svangerskap, og under den kvinnelige overgangsalderen, når det på nytt skjer radikale endringer. Dette chakraet påvirker også urinveissystemet. Problemer med funksjonen i harachakraet kan også påvirke solar plexus-chakraet fordi energien da ikke beveger seg godt nok oppover i chakra-systemet.

Psykologi: Psykologisk er harachakraet forbundet med alle former for skaperkraft. Det kan være alt fra kunstneriske talenter-der chakrasenteret fungerer sammen med halschakraet-til rent fysisk å skape et barn. Imidlertid må vi føle oss trygge i verden før vi kan skape noe som helst i tillit, så et rotchakra som fungerer dårlig, vil ha negativ innvirkning på harachakraet.

Åndelighet: Er vi åpne for forandringer, eller har vi sterk motstand mot dem? Er vi klare til å ta sjanser, eller vil vi helst klamre oss desperat til det kjente, selv om vi ikke liker det? Dette er spørsmålene som stilles av harachakraet. Svært ofte vil et stivbent syn på verden og motstand mot forandring resultere i en rigid holdning og mangel på fysisk fleksibilitet, spesielt i hoftene og nedre del av ryggen. Problemer med harachakraet kan også resultere i motvilje mot, eller til og med manglende evne til, følelsesmessig nærhet til andre mennesker. Dette kan resultere i ensomhet og seksuell frigiditet, eller i overfokusering på sex. Det kan også bli vanskelig å skape det man vil i livet.

Oransje og harachakraet(lendechakraet): Harachakraet er assosisiert med oransje. Dets livfulle, varme energi er et signal om den kreative naturen i dette chakraet. Ideelt sett bør chakraet ha en strålende, ren oransje farge helt uten skygger og blokkeringer. Mørkt, skittent oransje kan indikere en vanskelig innstilling til sex, spesielt hvis det betraktes som en måte å utøve makt over andre på. Blekt, utvannet oransje er tegn på et harachakra som fungerer dårlig, med en korresponderende ambivalent innstilling til livet og mangel på skaperkraft.

Harachakraet (lendechakraet) og dets tilhørende farge, oransje, er forbundet med alle former for skaperkraft.

© Kopiering forbudt. Enerett for Sjelebilder.com, med spesialtillatelse fra Cappelen Damm til å gjengi noe av teksten fra boken Fargenes forvandlende kraft.