Halschakraet

Fysisk beliggenhet:
Halsen.
Fysisik påvirking:
Halsen, skjoldbruskkjertelen, strupehodet, luftrøret, spiserøret og bihulene.
Fysiske problemer:
Sår hald, mandelbetennelse, heshet, problemer med tannkjøttet og kjeven, problemer med å svelge, under-eller overaktiv skjoldbruskkjertel.
Kjertelsystemet:
Skjoldbrusk-og biskjoldbruskkjertelen.
Hovedfunksjon:
Kommunikasjon.
Farge:
Blått.

Fysiske funksjoner: Som navnet antyder setter halschakraet oss i stand til å kommunisere med andre via stemmen. Dermed styrer det også spiserøret, luftrøret, strupehodet eller stemmeboksen, og alle de andre taleorganene, som for eksempel tungen. I tillegg påvirker halschakraet kjeven, tannkjøttet, munnen generelt sett og bihulene.

Psykologi: I tillegg til å sette oss i stand til å kommunisere fysisk har halschakraet også stor innvirkning på det vi sier. Sier vi det vi egentlig tenker, eller sier vi bare det vi tror andre ønsker å høre? Sier vi det som faktisk er viktig for oss, eller visker vi det ut ved å snakke om betydningsløse saker i stedet? Sensurerer vi det vi sier, for at andre ikke skal bli sinte? Selv om det av og til kan være tilrådelig ikke å si det man egentlig tenker, vil det være svært destruktivt hvis dette blir en ubrytelig vane, for da fornekter vi vårt sanne jeg. Dette er derfor halschakraets store spørsmål-hvem er vi egentlig? Og hvordan kan vi få gitt uttrykk for hvem vi egentlig er? Hvis halschakraet ikke fungerer ordentlig, vil det føre til manglende evne til å være sitt sanne jeg. Vi får ikke uttrykt oss helt og fullt, noe som fører til depresjon, mangel på motivasjon og en følelse av maktesløshet.

Åndelighet: Det åndelige budskapet fra halschakraet er at vi skal kommunisere med ærlighet og gi uttrykk for vårt sanne jeg. Det må imidlertid gjøres med kjærlighet og omtanke slik at vi ikke plumper ut med noe som kan såre og som ikke fører til noe som helst. det er viktig å vite forskjellen på hva som må sies, uansett hva som måtte skje når det sies, og hva som like gjerne kan være usagt. Når dette chakraet er blokkert eller tregt, er det vankelig å få sagt hva man tenker og føler. Når det er overutviklet, definerer vi oss gjennom sladder og uavlatelig skravling. Når halschakraet arbeider i tospann med harachakraet (lendechakraet), styrer halschakraet evnen til å være kreativ.

Blått og halschakraet: Når det fungerer som det skal, har halschakraet er klar blåfarge. Blått betraktes som troskapens farge, og halschakraet oppfordrer oss til å være tro mot oss selv. Hvis halschakraet er mørkt blått, er det tegn på at energien er blokkert-sannsynligvis av mange impulser og ideer som aldri har fått komme tul utrykk. Hvis halschakraet er svært blekblått er energien svak, og den det gjelder søker heller tilflukt i stillhet enn å ta mot til seg og si ifra.

Vi kommuniserer med andre via halschakraet. Hvis chakraet er veldig stort og åpent, kan det gi en tendens til å sladre.

© Kopiering forbudt. Enerett for Sjelebilder.com, med spesialtillatelse fra Cappelen Damm til å gjengi noe av teksten fra boken Fargenes forvandlende kraft.